Tuesday, February 10, 2009

lalala~

actually ni lagu je :)




Monday, February 9, 2009

aku tau kau smbut thaipusam

dgn smpena thaipusam hari.. smlm aku tlah pigi sama itu brkelah laa.. dkat itu ulu yam.. yg brhampiran sama itu batu caves punye tmpat laa... sudah bgun same subuh itu bpak ajk pigi kluerga brkelah.. aku packing mule.. lpas aku masok itu.. kete.. bpak bwak kete kasi pigi laa.. smpai dkt satu ini tmpat bpak kasi brhenti krane mau tnggu same itu kwn.. ta smpai brapa minit itu kami pon pigi laa.. aiyoo ,ape la lu org.. lmbt sngt woo !da smpai je itu tmpat aku tka same itu baju krana mahu pigi itu swimming laa kasi main2 dlam air .lpas da puas same main itu air aku pon lapa laa dan mkn same nasik lemak .huyoo !

manusie : dei minachi kasi ckp same itu btol laa .aiyoo~

okok .haha lpas da mkn nasik lmak aku msok dlam air balik mndi !pstu main bola netball dlm tu .perhh aku main gnas gile ohh .hahha !da satu jam tu naik aa ats pnat gile dehh .aku naik2 je dorg sume da bkar2 ayam .hrmmm ,bau dia mngacam siot !sdap .then aku trnmpak satu plastk beg yg dorg bwak gerak2 aku ingt ape laa kn skali tu ade bdk lelaki ni dia klua en bnde tu .arghhhh !blangkas !hahha .aku kt situhh da cm trjerit2 trkjot pnye psal lahh .adoi =.=


video



pstu ade abg ni dia dgn slmbenye ambik pstu ltak kt ats pmnas tu .ksian plak aku tgok kt blangkas ni .ishhh~ pstu aku tgok je ta brape lame tu aku da cm boringnye baik aku mndi aku pon mndi aa .uishh sejuk gile bgg .baru je masok kt sungai bpak aku ajk balik g s.alam .adoishh kcau je aku na mndi ! -__-

Saturday, February 7, 2009

gmba gilakk !

bile dunia da na trbalik ni lahh akibat dia .ishhh


bile haiwan mnguasai bidang ict(jeles aku woahh !)


apebile haiwan a.k.a mnusie pndai pose dpn kamera


anjing ngn kucing pon emotional jgak



rumah ditiup angin



kucing pon da ade lesen gak ! :)




bile parents tiada di rumah atok yg jadi mngsenye




sbnarnye ade byk lagi yg aku na ltak mybe lain kali kot ?


thnks to zaf dia yg bgi aku idea ni :))





"bye !"

Friday, February 6, 2009

its all about them

kali ni entry aku agk brlainan ye puan2 dan encik2 skalian :) entry ini dibuat time aku tgah keboringn dan ketandusan ayt .haha !


(aku paling suke gmba ni)


ini minah name dia zarin tpi org pnggil dia schaa ,fish and nopisha (ni name khas yg mak aku pnggil utk dia)dia seorg yg comel ,cntikk ,montel ,gebu dan lain2 klau na puji dia pon smpai bile2 pon ta kn habehh .dia juga tramat laa ganas :) huhu ta de la .dia seorg yg murah hati and kdang2 agk gile2 laa .ckp je ape msalah aku kt dia fr sure dia akn serang org tu .haha !tpi yg paling pnting dia pndai smpan rhsie .thnks wei .sobs sobs sobs (dalam nada sedih)



(love you too .haha !)
ni zawin .dia ni minah mmng sengal and agk gile .haha !tpi kdng2 dia serius .ntahh ape laa pnyakit dia ni .prangai dia ni mmng pelik bin ajaib :) kmbang bontot kau .hobi dia ,dia suka mnari alaa alaa PCD .(boleyh caye ke ni ?)tu je kott ?nnti kang klau aku cmmnt lbih2 kang nagis dia doe .


(aku suke gile pic dia yg ni)

name dia nurin syarafina .dia tnggal kt trengganu dulu dia tnggal kt klng tpi da pndah .dia cntikk ohh .aku baru je knal dia tu pon kt myspace even kiteorg baru je knal tpi da rpat cm da lame knal .dia mmng sporting ta mcm org lain yg bajet hot .dia satu group ngn kak yana atau lebih dikenali group glossyholic(GH) .bolehh dikate en sume bdk2 GH pramah .



(bestfriend forever ) (dari kiri : moon ,kak yana ,anis)
yeahh ,ni kak yana .dia baik orhh .mmng gile2 pnye baik aa .dia tnggal kt andalas and satu group ngn ween .kak yana comel gile .(ishh ,aku ni da comel pstu gile)haha .joke kak yana mmng cute !ikhlas ni ta tipu .dia pkar mkn roti boom .haha !dia ni pramah kt myspace and agk penyegan klau korg jmpe dia dpn2 tpi bile korg da knal dia pstu rpt ngn dia .gerenti superb pnye cite.




actually ade lagi org lain tpi di sbb en pnyakit "M" aku lbih so lain kali jelahh .insyallah aku akn buat .klau ade diantare korg yg brminat atau na mntk aku cmmnt psal korg isi borang dulu kt mysapce .












"bye !"

Wednesday, February 4, 2009

hari kiamat ta lame lagi ?

hrmmm ,msti korg trtnye kn knape aku buat title tu ? okay ,korg msti prnah dpt msg brantai ? mksud aku msg yg org slalu hnta then dia suro kite hnta kt org lain . atau brbntuk cmni "Salam, kpd semua yang bergelar muslim. Hari ini pakar Meteorologi Bhgn Bunyi dari Rusia mendapati sesuatu bunyi ganjil seperti ngauman raksasa dari bawah mantel bumi. Menurut para ulama, kemungkinan besar itu ialah suara DAJAL yang berusaha untuk naik ke muka bumi. Oleh itu, kita disuruh sentiasa tidak berhenti azan dan solat. Sebarkan kepada 10 umat Islam. AMANAT !"
klau korg anggap msg ni pnipu or lain2 suka hati korg bt fr me aku anggap msg mcm ni mmg bagos pon klau di hnta .ta sedo diri betol "pdahal diri sndiri ta sedo2 lagi " ishhh .
ok ok aku tau sape aku bt aku na gak cite psal bnde nie !aku ta tau knape and mngape sjak aku tau psal msg ni aku mcm takot gile aaa da laa byk dose aku yg blom trampun =.= and hati aku trgerak na pkai tdong .bia laa org lain na ckp ape aku ni ke aku tu ke ? jnji aku pkai .ameen~ doa doa kn laa yek ?back to my story aku sbnar nye ta de la kesahh sngt psal kiamat tpi bile aku tgok byk kiamat kcik da brlaku scare live korg ta takut ke ? harituh aku ade buat skit research psal kiamat kt google ade skit2 yg aku na kongsi ngn korg psal kiamat ni


  1. Penaklukan Baitulmuqaddis.
    Dari Auf b. Malik r.a. katanya,

    Rasulullah s.a.w telah bersabda: “Aku menghitung 6 perkara menjelang hari kiamat.” Baginda menyebutkan salah 1 diantaranya, iaitu penaklukan Baitulmuqaddis.
    - Sahih Bukhari

    ~ dah jadi dah..

  2. Zina bermaharajalela.

    “Dan tinggallah manusia2 yang buruk, yang seenaknya melakukan persetubuhan seperti himar (keldai). Maka pada zaman mereka inilah kiamat akan datang.”
    - Sahih Muslim

    ~ dah nampak dah..

  3. Bermaharajalela alat muzik.

    “Pada akhir zaman akan terjadi tanah runtuh, rusuhan & perubahan muka.” Ada yang bertanya kepada Rasulullah, “Wahai Rasulullah, bila hal ini terjadi?” Baginda menjawab, “Apabila telah bermaharajalela bunyian(muzik) & penyanyi wanita”
    - Ibnu Majah

    ~ Mentor, Malaysian Idol, Akademi Fantasia, Anugerah Muzik..

  4. Menghias masjid & membanggakannya.

    “Di antara tanda-tanda telah dekatnya kiamat ialah manusia bermegahan dalam mendirikan masjid”
    - Riwayat Nasai.

    ~ memang dah nampak dah..

  5. Munculnya kekejian, memutuskan kerabat & hubungan dengan tetangga tidak baik.

    “Tidak akan datang kiamat sehingga banyak perbuatan & perkataan keji, memutuskan hubungan silaturahim & sikap yang buruk dalam tetangga.”
    - Riwayat Ahmad dan Hakim.

    ~ ada anak tak mengaku ada mak/bapak pasal malu…

  6. Ramai orang soleh meninggal dunia.

    “Tidak akan datang hari kiamat sehingga Allah mengambil orang-orang yang baik & ahli agama di muka bumi, maka tiada yang tinggal padanya kecuali orang-orang yang hina & buruk yang tidak mengetahui yang makruf dan tidak mengingkari kemungkaran”
    - Riwayat Ahmad

    ~ boleh kira berapa jer para ulama’ yg tinggal…

  7. Orang yang hina mendapat kedudukan terhormat.

    “Di antara tanda semakin dekatnya kiamat ialah dunia akan dikuasai oleh Luka’ bin Luka’(orang yang bodoh & hina). Maka orang yang paling baik ketika itu ialah orang yang beriman yang diapit oleh 2 orang mulia”
    - Riwayat Thabrani

    ~ George Bush, Ariel Sharon & kat Malaysia pun ada..

  8. Mengucapkan salam kepada orang yang dikenalnya sahaja.

    “Sesungguhnya di antara tanda-tanda telah dekatnya hari kiamat ialah manusia tidak mahu mengucapkan salam kepada orang lain kecuali yang dikenalnya saja.”
    - Riwayat Ahmad

    ~ jiran sesama islam pun tak bertegur sapa…

  9. Banyak wanita yang berpakaian tetapi hakikatnya telanjang.

    Diriwayatkan dari Abu Hurairah r.a. “Di antara anda telah hari kiamat ialah akan muncul pakaian wanita & apabila mereka memakainya keadaannya seperti telanjang.”

    ~ fesyen zaman skarang (tube, spaghetti strap, g-string etc.)..

  10. Bulan sabit kelihatan besar.

    “Di antara tanda-tanda telah dekatnya hari kiamat ialah menggelembung (membesarnya) bulan sabit.”
    - Riwayat Thabrani

    ~ tak caya gi tengok..

  11. Banyak dusta & tidak tepat dalam menyampaikan berita.

    “Pada akhir zaman akan muncul pembohong-pembohong besar yang datang kepadamu dengan membawa berita-berita yang belum pernah kamu dengar & belum pernah didengar oleh bapa-bapa kamu sebelumnya, kerana itu jauhkanlah dirimu dari mereka agar mereka tidak menyesatkanmu & memfitnahmu”
    - Sahih Muslim

    ~ Siaran TV kerajaan dan swasta, akhbar-akhbar harian & majalah yang popular sekarang nie…

  12. Banyak saksi palsu & menyimpan kesaksian yang benar.

    “Sesungguhnya sebelum datang nya hari kiamat akan banyak kesaksian palsu & disembunyikan kesaksian yang benar.”
    - Riwayat Ahmad

    ~ tengok kes peperangan Iraq..

  13. Negara Arab menjadi padang rumput & sungai.

    “Tidak akan datang hari kiamat sehingga negeri Arab kembali menjadi padang rumput & sungai”
    - Sahih Muslim

    ~ Dubai dah turun salji.. Mina dah kene banjir..


yg kt ats2 ni sume aku dpt kt google bkan aku reka2 .renung2 kn laa .slam dari aku .









P/S : eirie ,insaf laa kau .ameen~


Sunday, February 1, 2009

tagged by kak yana again :)

If you are a guy, re-post this with 'PEREMPUAN' to replace LELAKI.
If you are a girl, then the other way round comes in.

7 Lelaki yang anda minati.


  1. my dad !huhh !dia hero aku ! i lebyuw daddy !muahhh !
  2. my grandpa .he is kind love hearted and so kind to me :))
  3. my uncle .dorg sume mmng sporting !
  4. my ex .tett !haha !
  5. my brother .dia abg aku of course aa aku syg dia
  6. my future bf .bkal mak mntua aku sporting orhh~ =.=
  7. YOU !yg tgah bace blogg ni .aku syg kau wei .thnks bace blog aku -.-



thnks to kak yana ! love you !muahhh ! :D

kahwin dalam banjir :))

yeahh ,hari ni mrupa kan hari prsandingn abg lang ngn kak ekin .
aku mcm biase bwk camera aku yg ta srbrape ni skali .
otw na pegi subang .perhh ,excited gile .

(da excited pstu gile .bagos btol)mmng bagos pon !
HAHA !
smpai2 je aku rase cm na trjun je dari kete :))
al-maklum laa knk2 riang cm aku ni en mmng cmtu .
da turun dari kete tros pegi rumah nurul na make-up .
hee ?make-up?bolehh caye ke ni?
fr the first time aku na pkai make-up klau slame hari
ni make-up tu mcm
MY ENEMY !
HAHA !ok balik smula crite tadi -.-

da smpai je rumah dia tros srbu masok dgn ta bagi slam nye .
ishh ,ank dare kuang hajar !da masok bilik dia tros tolak
pntu cm na crik gado aa =_=
heee gimik je :)
da masok ckp aa kt dia .

"wei ,nurul kite na kau make-up en kite bolehh ?"
yeahh aku pkai make-up !
then tibe2 je wani jles dgn aku dia saje je tarik kain aku .
huhh !
geram !
da habes sume2 tu tibe2 mira call .
dia suro kiteorg naik ats cpat bcause dia da boring sn
gt sorg2 kt situh
da naik ats aku tgok org nye ta dela rmai sngt .

aku da smpai situh ape lagi mkn aaa .
wei ,prot ni da lapa kau tau !
yg si nurul ngn elin plak cm malu2 .hrmm =.=
aku amik tnpa plawa dorg .

kjam en aku ?
haha !
da habes mkn aku pegi laa mrayau2 kt situhh ta tau na tlong pe .
kali ni knduri dia pkai catering lain laa time kak ana kahwin merewang (btol ke aku eja?)
da ta tau na buat pe kiteorg pon dok gossip naa .

after a few minutes tbe2 aku nmpak mak lang aku and achu sume aku pon apelagi mloncat pstu lari pegi kt dorg :DD
lari2 pstu cium tgn makcik2 .hormat babe !




(dari kiri:awar ,aid and pak lang)


aku tgok je dorg mkn .pstu tlong wani bagi gula2 kt bdk2 .
aku pun bagi laa da ta de keje so carik keje laa .

after half an hour aku da cm mls aku crik wani pstu aku ckp ngn dia .
"wei ni knduri abg kau en ?haa na ambik ni aku da mls"

haha !siot pnye aku .
da bagi gula2 tu kt wani aku pun carik aa nurul ngn elin .
yg si mira plak ta habes2 na dkt ngn bf dia .
sape aa name diaa ?
japp ,haa hafiz !

baru aku ingt .
yg bf dia plak asyik brkepit ngn mak si mira tu .
ishh ..

ta lame kmudian lop dtg ngn lop prempuan dtg dari kl tu !
perhh .

aku slm pstu pegi smula kt dorg lpak kt rumah maklang .
pstu aku nmpak maklang gombak da na balik .
aku pun slam aa .
da dorg balik tibe pngtin smpai .
abg lang !



(flower girl and flower boy)
(yg tgah tu comell)


(ehee~)

(epek nyemak je !)

lpas je pngantin smpai upacara silat pon dimule kn .prsmbahan ini dari pusat silat gayung malaysia .(btol ke ?ntahh aa)
perhh ,ngeri siot time dorg buat prsembahan .
smpai ade bdk nagis yg si mira plak ta habes2 na tepuk blakang bdn aku ta pe kau !
nnti aku suro hafiz tepuk blakang kau .
da habes sume upacara brsanding
laa mreka di ats singgah sane yg trsrgam indah itu :P
tpi en aku ade sdikit kesal orhh !
org yg aku tnggu2 ta dtg sbb kawasan dkt2 rumah dia pun ade knduri .yg dtg pon mak dia and kakak dia je .hrmm =.=
OK STOP !
kite brbalik semula kpade crite
da sanding2 tu ta kn na ta mkn plak .
bile piki bab mkn tringt aku ade sorg ni dia manusie gak tpi lupe jntina dia ape bcause aku lupa sape aa .
dia ckp cmni
"klau aku jdi pngantin la kn. aku ta na snding dulu .smpai2 je aku na mkn tros .da laa dari tdi ta mkn .pnat ohh jdi pngantin"
bile piki balik klaka pon ade gak !
ishh ,ikot adat wei !
ta kn laa na tros mkn nnti kang org ckp ape ?
tpi bile lame2 piki btol gak ckp dia .
klau lapa mkn aa .
huhu :)
pstu da puas aku tgok dorg sanding aku lpak kt khemah tgok org karaoke .
pehh ,cm katak na pnggil hujan ohh !
pstu ta lame tu hujan .haa !
kn btol aku ckp ,korg nyanyi tgok da hujan .
hujan lebat plak tu .
da hujan2 ni plak prot aku buat hal .
adoi .dia suro aku isi en tong aku yg da na mule kosong ni .
aku pon ape lagi mkn aa !
na crite en psal mkanan dia mmng sdap !
superb babe ! 5 star aku kasi ! :))
da tgah syok mkn tibe2 banjir !
adoshh !trbantut aku na mkn kau tau ?
pdahal nasik da habes aku mkn -__-
huhu
da ta tau na buat pe aku pon pegi laa rumah mama carik mira .
tgok kt rumah mama dia ta de so aku pegi rumah maklang dia ade dgn hafiz .
da tu aku msok dlam ddok kt situhh na branagan japp .
then si mira tibe2 ajk tngkp gmba .
da snap2 mummy ajk balik .
aku pun balik laa .



"bye !"